Des de divendres 9 d’abril torna a estar restringida la circulació fora de la comarca si no és amb motius justificats. Recordem que la mobilitat laboral només està permesa si no es pot teletreballar. Pel que fa a la mobilitat fora del Catalunya està restringida l’entrada i la sortida sense motiu justificat.

Pel que fa a les activitats culturals, continuen oberts els cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació es forçada i sempre hi quan no se superi el 50% de l’aforament permès. La resta d’espais culturals com poden ser biblioteques, museus o sales d’exposicions poden obrir també a la meitat del seu aforament permès.

La bona notícia és que les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, les cerimònies de lliurament de premis i els festivals poden reprendre’s sempre que els assistents romanguin asseguts amb butaca i es respectin les mateixes mesures d’aforament i restriccions que per la resta d’activitats culturals. Recorda que el sistema de reserva d’entrades (gratuïtes o de pagament) de Fila 12 t’ajuda a gestionar totes aquestes restriccions de manera fàcil i intuïtiva.

El petit comerç manté l’aforament permès al 30%, així com els centres comercials i els mercats no sedentaris per als quals la solució Recintes.cat et pot ajudar a gestionar-los, tal i com ja han fet municipis com Cerdanyola del Vallès, per exemple. Pel que fa als comerços amb una superfície superior als 800 metres quadrats, han d’aplicar l’aforament permès a sobre aquesta superfície màxima.

Cal recordar també, que entre les 10 de la nit i les 6 del matí està prohibit circular excepte per causes justificades, que els congressos, fires i convencions estan suspesos i que la limitació per a activitats socials és de 6 persones màxim, excepte si són convivents. Des de la Generalitat també es recomana que les activitats familiars i de caràcter social que es facin en espais tancats, inclosos els domicilis, es limitin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateix bombolla de convivència.

La informació actualitzada es pot consultar al Canal Salut.