Quines ganes que teníem de sentir als caps de colla cridar ‘Terços amunt!’ o ‘Quarts amunt!’ i que el toc de castells omplís castelleres d’arreu.

75 colles castelleres d’arreu de Catalunya van debatre i aprovar la setmana passada el pla de represa de l’activitat castellera que el Departament de Cultura de la Generalitat havia validat. Aquest pla preveu fer castells amb un màxim de 160 persones, mascareta obligatòria per als castellers, pauta de vacunació complerta o PCR negativa en les últimes 48 hores. El protocol també preveu que els castells s’hagin de fer en un màxim de 15 minuts, marcar protocols d’entrada i de sortida i l’obligatorietat de fer testos d’antígens ràpids als menors de 12 anys. Pel que fa a l’acompanyament, es preveu fins a un màxim de 25 grallers que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir, en tot moment, la distància de seguretat.

El protocol també indica que els membres han d’estar associats a la colla, que caldrà una higiene exhaustiva de mans i peus amb gels hidroalcohòlics homologats i no es permet la interacció entre membres de diferents colles ni amb el públic. Pel que fa al públic, ha d’estar separat, perimetrat i ha de seguir la normativa vigent per a espectacles culturals (ja sigui a l’aire lliure o a l’interior).

El pla de represa de l’activitat castellera arriba a les portes de La Mercé de Barcelona, de Santa Tecla a Tarragona, el Mercadal a Reus, i amb la mirada posada al quilòmetre 0 del món casteller, a Valls, per Santa Úrsula.

En aquest primer cap de setmana amb el pla vigent, els Castellers de Vilafranca van posar en pràctica la normativa a la Diada dels Xarel·los, al carrer Sant Pere de la capital penedesenca amb un 3de7, 4de7 amb l’agulla, 4de7, un pilar de 5 a la ronda de pilars i quatre espadats de 4 per acabar.

A Fila 12 tenim l’eina ideal per la gestió de socis de la teva colla, que et permetrà controlar la traçabilitat d’assajos i actuacions, a més de gestionar l’entitat. Posa’t en contacte amb nosaltres i fem pinya.

Categories: Gestió socis