Fins el 4 de novembre està obert el període de presentació de subvencions per a la programació d’activitats artístiques en equipaments culturals gestionats per associacions i fundacions sense ànim de lucre. És un tràmit que s’ha de presentar per Internet a través d’aquest enllaç, al qual hi poden optar les associacions i fundacions culturals que gestionen equipaments on s’hi fan programacions estables d’activitats culturals. Es tracta d’unes ajudes públiques en l’àmbit de la cultural popular i el patrimoni etnològic.

Les programacions estables subvencionades han d’incloure un mínim de quatre espectacles durant el període establert i, almenys dues de les quatre disciplines previstes: dansa, circ, teatre i música. Les activitats programades han de ser de pagament, tot i que també s’inclouen espectacles de música o d’arrel tradicional concebuts específicament per exhibir-se al carrer.

En total el Govern de la Generalitat hi destinarà un màxim de mig milió d’euros mitjançant concurrència no competitiva. La quantia de la subvenció és del 40% de les despeses subvencionables amb un import mínim de 400 euros i un màxim de 50.000. També pot ascendir al 45% de les despeses si es compleix una de les condicions següents: que al municipi no es disposi de cap altra programació artística privada, quan la sala tingui un aforament màxim de 150 espectadors i si la programació es duu a terme en un municipi de menys de 5.000 habitants. En el cas de les programacions que incloguin la dansa de manera majoritària i els espectacles d’arrel tradicional la despesa subvencionable serà del 50%.

Es poden consultar les base complertes de la convocatòria aquí.

A Fila 12 estem sempre al costat de l’associacionisme i de la cultura.

Categories: Fila 12