Finalment i després de filtracions, acusacions creuades i plantades a reunions, aquest matí s’ha presentat el Pla d’obertura progressiva d’activitats de la Generalitat de Catalunya.

A partir d’aquest proper dilluns (23 de novembre) reobren els cinemes, els teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% d’aforament i un màxim de 500 persones. Si tens algun d’aquests equipaments, la solució de venda d’entrades de Fila 12 et permetrà reduir aforament molt fàcilment i, fins hi tot, deixar localitats amb distància social de manera automàtica o manual, segons prefereixis.

Els museus, biblioteques i sales d’exposicions que estaven oberts amb 1/3 de l’aforament poden ampliar-lo fins al 50% de la seva capacitat. Una bona solució per controlar l’ocupació d’aquest tipus d’equipaments és Recintes.cat que, a més de permetre saber en tot moment quantes persones hi ha, també et permet donar a conèixer aquesta informació al teu públic per tal que sigui ell qui decideixi quin és el millor moment per anar-hi.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, podran obrir els recintes exteriors a un 50% del seu aforament i control d’accés, i els interiors amb un 30% d’aforament i cita prèvia. Com en el cas anterior, Recintes.cat és la teva solució, si tens un equipament esportiu.

Comerç

Pel que fa als comerços i centres comercials es permetrà un 30% d’aforament en petit comerç de menys de 800 m2 de superfície i en mercats sedentaris. En els comerços de més de 800 m2 s’aplica la reducció d’aforament sobre el total de la superfície de venda.

Els centres comercials romandran tancats a excepció de les botigues de primera necessitat ubicades en aquest tipus de complexos comercials i els comerços amb accés directe des del carrer.

Els actes religiosos i cerimònies civils també tenen reduït l’aforament a un 30%. Recintes.cat també és la solució per controlar l’aforament dels espais de culte.

Per últim, les terrasses dels establiments de restauració estaran obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules. A l’interior es permetrà un 30% de l’aforament amb bona ventilació manual o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre taules. En ambdós casos hi ha una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula a excepció de grups bombolla. Els horaris per a la restauració són de 6 a 18 hores i de 18 a 21.30 hores exclusivament per servir sopars.

Cada tram, en principi, té una durada prevista de 15 dies. Us anirem explicant les mesures que s’esdevinguin i seguirem al vostre costat per ajudar-vos a implementar-les. Contacta amb nosaltres.