La Resolució SLT/2700/2020 de 29 d’octubre de la Generalitat de Catalunya que recull el DOGC preveu el següent pel que fa a l’activitat comercial:

  • Poden romandre oberts aquells comerços minoristes d’alimentació i productes essencials de primera necessitat, inclosos el establiments ubicats en centre comercials. S’entén que és primera necessitat els productes d’alimentació, begudes, productes higiènics, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centre veterinaris.
  • També poden obrir els comerços minoristes que no siguin següents d’alimentació o de productes essencials sempre que es compleixin els requisits:
    • Que tinguin una superfície inferior als 800 m2 i limitin l’aforament al 30% del que permet la seva llicència d’obertura.
    • Si tenen més de 800 m2, poden limitar la superfície a 800 m2 i l’aforament al 30% segons la part proporcional resultant de l’espai disponible.
    • Els centres comercials han de romandre tancats però poden obrir les botigues d’alimentació i de productes essencials ubicades en centre comercials i les botigues amb superfícies inferiors als 800 m2 i amb accés directe des del carrer, i amb l’aforament limitat al 30%.
  • Estan permesos els mercats no sedentaris que poden mantenir l’activitat amb una reducció del 30% de l’aforament previst.

Per a tots aquests casos, recomanem l’ús de la solució Recintes.cat tant per controlar l’aforament en botigues d’alimentació i productes de primera necessitat, com per als espais comercials de 800 m2 o menys amb reducció de l’aforament al 30%. Recintes.cat et permet gestionar la capacitat del comerç i adaptar-la ràpidament a les reduccions i ampliacions d’aforament, alhora que pots comunicar en temps real als teus clients l’estat del teu comerç perquè el client decideixi quin és el millor moment per anar-hi i evitar aglomeracions.

En el cas del mercats no sedentaris, vam fer una prova pilot a Cerdanyola del Vallès i, anteriorment, també vam implantar Recintes.cat a FirAnoia, un certament comercial a l’aire lliure que se celebra a Igualada.

D’altra banda, no està permesa l’obertura d’establiments que ofereixen contacte personal proper, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.

Les fires comercials queden suspeses i els horaris de tancament de comerç es limiten a les 21 hores, inclòs el servei de menjar per a emportar i a excepció del servei de menjar a domicili que finalitza a les 23 hores.

Categories: Recintes.cat