La darrera reunió del Procicat va servir per posar sobre la taula les noves mesures que està previst que s’apliquin a Catalunya a partir del 24 de maig. Són mesures que encara no han estat publicades al DOGC, però té apunta que hi haurà relaxaments en alguns sectors com els de la cultura, la restauració, l’educació i el comerç, sempre hi quan els indicadors de la pandèmia en matèria de salut segueixen amb la tendència a la baixa iniciada fa uns dies.

A Fila 12 estem preparats per donar-te un cop de mà a implementar aquestes noves mesures. Veiem-les:

Cultura i esport

Una de les notícies més esperades al sector cultural després de demostrar àmpliament que la cultura és segura és l’ampliació de l’aforament que passarà del 50 al 70%, amb un topall de 1.000 persones en interiors o de 3.000 en espais exteriors. Aquesta mateixa ampliació d’aforament s’aplicarà també al món de les esport pel que fa al públic assistent a les competicions. El nostre sistema de ticketing està preparat perquè aquest canvi sigui molt fàcil, a més preveu localitats de separació entre grups de compra i distància de social automàtica.

Restauració

El sector de la restauració podrà avançar 90 minuts l’obertura del matí i aixecar persiana a les 6 del matí. Està previst, però, que l’hora de tancament es mantingui a les 23 hores.

Comerç

L’aforament també canviarà a partir del 24 de maig al comerç que passarà del 30 al 50%. L’aplicació de gestió d’aforaments Recintes t’ajudarà fàcilment a gestionar l’aforament del teu centre comercial o gran superfície i de comunicar-la, en temps real, als teus clients. Consulta’ns.

D’altra banda es poden reprendre els congressos i les convencions amb un aforament del 50% del recinte on s’organitzin i amb l’autorització expressa del Procicat. Per aquests casos, la nostra aplicació Recintes et serà molt útil per gestionar les reserves prèvies i mantenir, en tot moment, el control de l’aforament.

Pel que fa les activitats de culte i actes religiosos, l’aforament es mantindrà al 50% però també s’amplia el topall màxim d’assistents: 1.000 en interiors i 3.000 persones en exteriors.

Les classes presencials a les universitats també passen del 30 al 50% d’aforament i, en l’educació en el lleure els grups podran ser de 10 persones, quatre més del que està previst a dia d’avui.