La situació pandèmica millora molt a poc a poc i el Procicat va anunciar noves mesures d’obertura que, estaran vigents, com a mínim, durant aquesta setmana, fins al 15 de març.

En la restauració s’unifiquen les franges d’obertura en una de sola i continuada entre dos quarts de vuit del matí i fins a les cinc de la tarda. Per tant, bars i restaurants guanyen la franja entre les 10.30 i les 13 hores que, fins avui només podien fer servei per a emportar.

Els aforaments en bars i restaurants es mantenen en un 30% a l’interior i a l’exterior cal mantenir i respectar les distàncies i l’ocupació de les taules pot ser de sis persones com a màxim o d’una bombolla de convivència. Els establiments de restauració que tenen la seva seu dins dels centres comercials romanen tancats.

El comerç manté les restriccions que ja hi havia vigents: els centres comercials i les superfícies de més de 400 metres quadrats poden obrir amb l’aforament limitat al 30%. Els caps de setmana, només poden obrir els comerços de serveis essencials.

En matèria d’educació, es recupera la presencialitat de les universitat de manera progressiva i amb un màxim del 30% de l’aforament. A batxillerat i cicles formatius es manté la semipresencialitat.

La pràctica esportiva en l’àmbit escolar també s’amplia als alumnes de secundària, batxillerat i formació professional i es recuperen els entrenaments habituals sense limitació de persones i les competicions esportives permeses. En aquest sentit es recuperen les lligues federades de més grans de 16 anys. De moment, les competicions es segueixen fent sense públic, però es permet reobrir els vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives tot i que es manté la recomanació de no utilitzar-los si no és estrictament necessari. L’aforament en instal·lacions esportives en interior per a activitats en grup és del 30% i cita prèvia i a les piscines és del 50%.

Cultura

El sector cultural manté l’aforament màxim del 50% en arts escèniques i en museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques es permeten des d’avui actes culturals amb públic amb aforament reduït a la meitat. En equipaments de grans dimensions la capacitat màxima és de 500 persones a l’interior i de 1.000 a l’exterior o en espais amb ventilació forçada garantida amb un aforament reduït al 50%, amb localitats prèviament assignades i públic assegut i registrat prèviament. Als centres cívics es poden recuperar les activitats a l’aire lliure per a persones majors de 60 anys en grups de 6 persones màxim.

Pel que fa a la mobilitat es manté el confiament comarcal, el toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí i les trobades socials poden ser de màxim 6 persones. S’aixeca la limitació de dos grups bombolla màxim.

Les solucions de Fila 12 s’adapten a totes les mesures, són flexibles i permeten anar evolucionant segons les directrius del Procicat i serveixen tant per a controlar els aforaments de restaurants, comerços o instal·lacions esportives, com per als actes culturals. Consulta’ns i us ajudarem!