La Cultura és segura i això ha quedat demostrat sobradament. Tot i així, la Resolució SLT/2700/2020 de 29 d’octubre ha obligat a baixar el teló a teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts, i a totes aquelles activitats culturals anàlogues que s’organitzin a l’aire lliure.

Així doncs, caldrà esperar a que la taxa de contagi baixi de l’1 perquè la Generalitat es pugui tornar a plantejar deixar obrir a la cultura amb les restriccions que marqui la normativa en aquell moment. Des de Fila 12 seguirem al costat de les arts escèniques i musicals per ajudar-les a complir amb les mesures de seguretat de manera fàcil i àgil per a que la reobertura sigui el més ràpida possible quan tinguin llum verda.

Museus oberts

L’altra cara de la moneda són els museus, sales d’exposicions, galeries d’arts i centres de creació i arts visuals que poden romandre oberts limitant l’aforament a un 33% del que tinguin autoritat, però sense poder organitzar altres activitats culturals amb assistència de públic com xerrades, per exemple. En aquest cas, Recintes.cat pot ser una solució d’allò més útil per aquests equipaments tant per a controlar l’aforament com per a comunicar-lo al públic.

Per la seva banda les biblioteques poden mantenir obert únicament el servei de préstec i les festes majors queden suspeses.

En l’apartat de lleure, els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils estaran oberts fins a les 20 hores. Per aquells ajuntaments que vulguin anar un pas més enllà i evitar aglomeracions d’aquestes zones verdes, complir amb la transparència de comunicació als ciutadans, Recintes.cat també és la seva solució.