El Procicat ha aprovat el pla sectorial per a la represa de l’oci nocturn que recull mesures generals per a l’obertura d’establiments d’oci nocturn: discoteques, sales de festes amb espectacles, bars musicals o karaokes, entre d’altres.

El pla indica que caldrà garantir la renovació d’aire amb sistemes de ventilació i renovació de l’aire amb ventilació natural o sistemes de climatització. Entre les recomanacions que recull el pla sobre aquest punt hi ha la de ventilar amb màxima freqüència com a mínim tres vegades al dia durant 10 minuts, iniciant la ventilació dues hores abans de l’obertura del local i fins a una hora després del tancament.

Pel que fa a l’aforament i tenint en compte l’aforament permès de cada local com a punt de partida, caldrà garantir la distància entre persones que queda fixada en un metre i mig, a excepció si les persones són del mateix grup bombolla. És obligatori l’ús de mascareta a excepció de si s’està consumint. Si el local té capacitat per més de 500 i persones i pista de ball, aquesta haurà d’estar perimetrada i disposar d’un punt d’entrada i un de sortida. A la pista no estarà permès el consum de begudes.

El pla també indica que es podrà servir a la barra, mantenint també distància de metre i mig entre grups bombolla i intensificant la neteja de la zona i promovent el pagament amb targeta de crèdit.

Control d’accés i reserva prèvia

Als locals amb aforaments superiors al mig miler de persones serà obligatori tenir algun sistema de venda anticipada i reserva nominal d’entrades per facilitar la traçabilitat en cas de detectar-se algun brot. En locals amb aforament inferior el pla recomana també disposa de reserva prèvia. A Fila 12 comptem amb les eines que necessites per poder reobrir el teu establiment amb les màximes garanties, amb un sistema fàcil, intuïtiu i que ja han fet servir nombroses entitats i institucions per poder reprendre les seves activitats. Posa’t en contacte amb nosaltres i ens posem a treballar.

Aquest pla està supeditat a una ordre ministerial del Govern espanyol que el sector espera amb impaciència després de 14 mesos de tancament i amb un 20% del locals que no reobriran segons dades de la patronal del sector, Fecasarm.